/Files/photogallery/1381868177_harchi.jpg

Питання організації харчування дітей у закладі дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.

З січня 2022 року організація харчування в нашому закладі здійснюється згідно постанови КМУ від № 305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"

Все нове, на перший погляд, здається не зрозумілим, тому ми хочемо внести ясність щодо харчування дошкільнят в нашому закладі.

До закладу постачають свіжі, якісні та сертифіковані продукти харчування. В закладі створені умови дотримання всіх вимог та термінів зберігання продуктів. Наша медична сестриа складає меню на день згідно Примірного чотиритижневого меню. Наші кухарі дотримуються технології приготування нових страв та прикладають максимально зусиль, щоб приготувати малечі смачні сніданки, апетитні обіди та корисні вечері. Дуже добре, що ми маємо можливість з малечку привчати дітей до збалансованого, корисного та здорового харчування.

Зміни у раціоні харчування:

-виключено: ковбасні вироби, плодовоовочеві консерви, кондитерські вироби;

- зменшено кількість споживання: хлібобулочних виробів, картоплі;

- обмежено кількість споживання: солі, цукру, жирів рослинного і тваринного походження;

- збільшено кількість спожиивання продуктів: фруктів, овочів, м'яса, риби, кисломолочних продуктів, круп та бобових.

Всі зміни в харчуванні, спрямовані на покращення здоров'я дітей.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
Кiлькiсть переглядiв: 613