День української писемності та мови

Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Народна мудрість стверджує, що без рідної мови не може повноцінно існувати жодна людина. Рідна мова дорога їй, як саме життя.

Незважаючи на складні випробовування, наша мова вистояла і зміцніла.

Престиж української мови виріс – сьогодні ми, як ніколи, розуміємо її значення, намагаємося досконало оволодіти нею, бо жити в Україні й не знати мови – це неповага до держави, народу й до себе.

Дорогі друзі, пишаймося тим, що маємо за рідну таку красиву, милозвучну та багату мову. Шануймо та бережімо її!”

Традиційно до свята проводиться радіодиктант національної єдності. Таку акцію започаткували 2000 року. Так, щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову.

Так і наш колектив взяв участь у написанні радіодиктанту, щоб не тільки перевірити знання української мови , а стати учасником національної єдності.

/Files/images/osn_2020/диктант.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 137