Куточки народознавства в дитячому садку

Огляд-конкурс куточків з народознавства

Для підвищення якості дошкільної освіти, забезпечення її сталого інноваційного розвитку педагогічний колектив дошкільного навчального закладу має спрямовувати свою діяльність на формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, оптимістично та патріотично налаштованої особистості, починаючи з перших років життя дитини і завершуючи її вступом до школи. Серед інших, пріоритетним напрямом освітньої роботи є патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку.

У формуванні патріотично налаштованої особистості вагомою є роль народних традицій та обрядів: вони привертають увагу дошкільників до цінностей предків, створюють позитивний настрій, розкривають основи правомірної поведінки, навчають проявляти толерантність щодо всього живого. В процесі ознайомлення з традиціями і звичаями емоційний досвід дітей збагачується новими враженнями, розширюється коло їхніх знань про довкілля, зокрема про близьких людей та свою малу Батьківщину. Залучення дітей до підготовки і відзначення свят народного календаря пробуджує в них любов до рідної землі, повагу до людей праці, інтерес до історії своєї країни.

У нашому дошкільному закладі відбувся огляд-конкурс "На кращий куточок з патріотичного виховання" за результатами конкурсу:

І місце - група № 6 (молодший дошкільний вік 4-ий р.ж.)

вихователі Коєва І.В., Моторко В.О.

/Files/images/IMG_5230.jpg

/Files/images/IMG_5229.jpg

ІІ місце група № 4 (5-ий р.ж.)

вихователь Будаєва Л.М.

/Files/images/IMG_5238.jpg

ІІІ місце - група № 7 (5-ий р.ж.)

вихователь Коліжук Т.Г.

/Files/images/IMG_1115.jpg

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ !

Кiлькiсть переглядiв: 1253